Early Access  -  Black Friday Bundle  -  80% Off Buy now
Nettlesere og personvern

Slik sletter du nettleserdata og hurtigbuffer

Tøm hurtigbufferen og slett informasjonskapsler i Chrome og Edge i Windows, og få sider som ikke lastes inn riktig, til å fungere igjen.

Av Chris, WinZip Team|Publisert |Oppdatert

Vil du heller rydde opp på ett sted? Personvernrens i WinZip System Utilities Suite er en del av skanningen med ett klikk og fjerner hurtigbuffer, informasjonskapsler og nettleserlogg på ett sted.

Last ned nå For Windows 11 og 10
En kost som feier informasjonskapsler, logg og bufrede filer ut av et nettleservindu

Kort svar

Slik tømmer du hurtigbufferen og sletter informasjonskapslene i nettleseren i Windows:

  1. Chrome: velg Mer (⋮) > Slett nettlesingsdata, velg en tidsperiode, merk av for Informasjonskapsler og andre nettstedsdata og Bufrede bilder og filer, og velg deretter Slett data.
  2. Edge: velg Innstillinger og mer (…) > Innstillinger > Personvern, søk og tjenester > Fjern nettleserdata > Velg hva du vil fjerne, merk av for elementene og velg deretter Fjern nå.
  3. Last inn siden som skapte problemer, på nytt.

Slik vet du at det fungerte: nettsteder ber deg logge på igjen, og siden som ikke ble lastet inn riktig, viser nå den nyeste versjonen.

Nettleseren lagrer deler av nettstedene du besøker, for eksempel bilder og tekst (hurtigbufferen), og små filer som husker ting som påloggingene og innstillingene dine (informasjonskapsler). Det gjør at sider åpnes raskere, men lagrede data kan bli utdaterte. Å slette dem er en vanlig løsning når en side ikke lastes inn riktig, viser gammelt innhold, eller når et nettsted stadig oppfører seg rart. Nedenfor finner du de gjeldende trinnene for Chrome og Edge i Windows.

1. Tøm hurtigbufferen og slett informasjonskapsler i Google Chrome

Tilbake til veiledningen

  1. Åpne Chrome.
  2. Øverst til høyre velger du Mer (⋮) > Slett nettlesingsdata. Du kan også skrive Slett nettlesingsdata i adressefeltet og velge handlingen som vises.
  3. Velg en tidsperiode, for eksempel Siste time eller Alle datoer.
  4. Merk av for Informasjonskapsler og andre nettstedsdata og Bufrede bilder og filer. Fjern avmerkingen for alt du vil beholde, for eksempel Nettleserlogg.
  5. Velg Slett data.

Ifølge Google fjerner de viktigste alternativene dette:

  • Bufrede bilder og filer: kopier av tekst og bilder fra sider du har besøkt, som Chrome tar vare på for at sidene skal åpnes raskere.
  • Informasjonskapsler og andre nettstedsdata: informasjonskapsler og andre data som nettsteder lagrer i nettleseren. Du må logge på nettstedene igjen.
  • Nedlastingslogg: bare listen over nedlastinger. Selve filene blir liggende på datamaskinen.

Lagrede passord fjernes ikke med dette verktøyet. Google administrerer dem separat i Google Passordlagring. Hvis du er logget på Chrome med synkronisering slått på, forblir du logget på Google-kontoen din, og dataene du sletter, fjernes også fra de andre synkroniserte enhetene dine.

Forventet resultat: nettsteder du var logget på, ber deg logge på igjen, og sider kan lastes inn litt tregere i begynnelsen mens Chrome laster ned bildene deres på nytt.

2. Tøm hurtigbufferen og slett informasjonskapsler i Microsoft Edge

Tilbake til veiledningen

  1. I Edge velger du Innstillinger og mer (…) øverst til høyre.
  2. Velg Innstillinger > Personvern, søk og tjenester.
  3. Velg Fjern nettleserdata, og deretter Velg hva du vil fjerne ved siden av Fjern nettleserdata nå.
  4. Under Tidsintervall velger du hvor langt tilbake du vil gå.
  5. Merk av for Informasjonskapsler og andre nettstedsdata og Hurtigbufrede bilder og filer.
  6. Velg Fjern nå.

Listen i Edge inneholder også Passord og Autofyll skjemadata, så sjekk hva som er avmerket før du velger Fjern nå. Microsoft påpeker at elementer du har synkronisert, fjernes på alle de synkroniserte enhetene dine. Hvis du bare vil fjerne data på denne PC-en, slår du først av synkronisering i Innstillinger > Profiler > Synkroniser.

Forventet resultat: Edge fjerner elementene du merket av for, og nettsteder ber deg logge på igjen.

3. Slett informasjonskapsler for bare ett nettsted

Tilbake til veiledningen

Hvis bare ett nettsted oppfører seg rart, kan du slette dataene for det nettstedet og forbli logget på alle andre steder.

  • Chrome: velg Mer > Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Informasjonskapsler fra tredjeparter > Se alle nettstedsdata og -tillatelser. Søk etter nettstedet, velg Slett ved siden av det, og velg deretter Slett igjen for å bekrefte.
  • Edge: velg Innstillinger og mer > Innstillinger > Personvern, søk og tjenester > Informasjonskapsler > Se alle informasjonskapsler og områdedata. Søk etter nettstedet, velg pil ned ved siden av det, og deretter Slett.

Forventet resultat: det nettstedet behandler deg som en ny besøkende, og på alle andre nettsteder forblir du logget på.

4. Slett informasjonskapsler automatisk når du lukker Edge

Tilbake til veiledningen

Hvis du helst ikke vil gjøre dette manuelt, kan Edge fjerne data hver gang du lukker nettleseren. Gå til Innstillinger > Personvern, søk og tjenester > Fjern nettleserdata > Velg hva som skal fjernes hver gang du lukker nettleseren, og slå på Informasjonskapsler og andre nettstedsdata (eller andre elementer).

Husk at du da må logge på nettstedene dine igjen hver gang du åpner nettleseren.

5. Sjekk at det fungerte

Tilbake til veiledningen

  • Åpne siden som skapte problemer, og last den inn på nytt. Den skal nå vise den gjeldende versjonen.
  • Nettsteder du var logget på, skal be deg logge på igjen. Hvis de ikke gjør det, sjekker du at du merket av for informasjonskapsler og valgte en lang nok tidsperiode.

Fungerer det fortsatt ikke? Dette kan du prøve videre

Tilbake til veiledningen

  • Prøv et privat vindu: trykk Ctrl + Skift + N i Chrome for å åpne et inkognitovindu, eller velg Innstillinger og mer > Nytt InPrivate-vindu i Edge. Hvis siden fungerer der, sletter du dataene for det nettstedet på nytt (avsnitt 3) eller sjekker utvidelsene dine.
  • Slå av utvidelser én om gangen: i Chrome velger du Mer > Utvidelser > Administrer utvidelser. I Edge velger du Utvidelser ved siden av adressefeltet > Behandle utvidelser. Slå dem av, og slå dem deretter på igjen én etter én for å finne synderen.
  • Oppdater nettleseren: i Chrome velger du Mer > Hjelp > Om Google Chrome og velger Start på nytt hvis en oppdatering er klar. I Edge velger du Innstillinger og mer > Hjelp og tilbakemelding > Om Microsoft Edge.

Vanlige spørsmål

Sletter jeg de lagrede passordene mine når jeg tømmer hurtigbufferen og sletter informasjonskapsler?

Ikke i Chrome: Ifølge Google slettes ikke lagrede passord med verktøyet for nettleserdata. De administreres i stedet i Google Passordlagring. I Edge fjernes passord bare hvis du merker av for Passord i listen.

Blir jeg logget av nettsteder?

Ja, hvis du sletter informasjonskapsler. Det er informasjonskapslene som holder deg pålogget, så du må logge på disse nettstedene igjen. Hvis du bare tømmer hurtigbufferen, forblir du pålogget.

Hva er forskjellen på hurtigbuffer og informasjonskapsler?

Hurtigbufferen lagrer kopier av tekst og bilder fra sider du har besøkt, slik at de åpnes raskere. Informasjonskapsler er små filer som nettsteder oppretter for å lagre informasjon om besøket ditt, for eksempel påloggingen og innstillingene dine.

Hvorfor går nettsteder tregere rett etter at jeg har tømt hurtigbufferen?

Nettleseren må laste ned bilder og annet innhold på nytt første gang du besøker hvert nettsted. Google påpeker at enkelte nettsteder kan lastes inn tregere i begynnelsen. Det går raskere igjen etter hvert som hurtigbufferen fylles opp.

Sletter jeg de nedlastede filene mine når jeg sletter nedlastingsloggen?

Nei. I Chrome fjerner du bare listen over nedlastinger når du sletter nedlastingsloggen. Filene blir liggende på datamaskinen.

Blir dataene slettet på telefonen også når jeg sletter dem på denne PC-en?

Det kan skje. Hvis synkronisering er slått på, fjerner Chrome og Edge dataene du sletter også fra de andre synkroniserte enhetene dine. I Edge slår du av synkronisering først hvis du bare vil fjerne dataene på denne PC-en.

Slik ble denne veiledningen kontrollert

Skrevet av
Chris, WinZip Team. Updated by the WinZip Team in November 2026.
Første gang publisert
15. mars 2020
Kilder som er gjennomgått

Få fart på PC-en med WinZip System Utilities Suite

  • Rydd bort unødvendige filer og frigjør diskplass
  • Oppdater utdaterte drivere
  • Få raskere oppstart
  • Optimaliser og defragmenter stasjonene dine
Last ned nå For Windows 11 og 10